21 Νοε 2017

Έναρξη τάξης ένταξης προσφύγων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου

Όπως έχετε ενημερωθεί ,πρόκειται (όπως ήταν ήδη γνωστό) να λειτουργήσει τάξη ένταξης προσφυγοπαίδων (εκτός HOT SPOT ) στο σχολείο μας. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας και κατανοούμε την αμηχανία σας ,ως γονείς και εμείς . 
Είναι γεγονός ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν απο τους υπευθύνους σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες και ενδεχομένως αβασάνιστα ,χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν ουσιαστικά οι γνώμες των γονέων (έχουμε ασχοληθεί και μιλήσει γι ‘αυτα επί μακρόν ). 

Πλην όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους φορείς για τις δεσμεύσεις σχετικά με τις ιατρικες εξετάσεις και τους εμβολιασμούς των προσφυγόπαιδων .Οπως εμπιστευόμαστε και τους σχολικούς φορείς ,ότι οπως παντα ,έτσι και τωρα θα διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία του Σχολείου μας ,του Ελληνικού Σχολείου, που αναφερόταν στο σεβασμό στα ήθη και έθιμα του λαού μας, στους οικογενειακούς θεσμούς ,στη αγάπη προς την πατρίδα και την χριστιανική δομή. 

Όπως αναφερόταν και στην δημοκρατία ,στον σεβασμό στην διαφορετικότητα ,στην κατεύθυνση ενάντια στην μισαλλοδοξία ,στις ακρότητες και την εμπάθεια. 

Κανείς δεν δύναται να κατηγορήσει τον Ελληνικό λαό για ρατσισμό καθώς αποδεικνύεται απτά ,ότι πάντα καλοδεχόταν και περιέθαλπε τους αμέτρητους πρόσφυγες που πέρασαν απο την πατρίδα μας . Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών του σύγχρονου κόσμου . Κανένα από τα προσφυγόπαιδα δεν έχει ευθύνη για αυτό που τους συμβαίνει και τους ανάγκασε να βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους.

Κλείνοντας ,απευθυνόμενοι προς εσας , παρακαλούμε για την ψυχραιμία σας και να γνωρίζετε ότι καταλαβαίνουμε τις επιφυλάξεις σας καθως όλοι επηρεαζόμαστε από αυτά που βλέπουμε και ακούμε να συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαικές και μη χώρες. Όμως ,όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Ελληνες (Ισοκράτης ): «Όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες». 

Και αφού αναλογιστούμε το πραγματικό νοήμα αυτής της φράσης ,ας προσπαθήσουμε το Ελληνικό Σχολείο να μην χάσει την ταυτότητα και τον προσανατόλισμο του. Εμείς σαν Σύλλογος είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε όλες τις απόψεις των γονέων και να συνεργαστούμε με όλους τους αρμοδίους φορείς σχετικά με αυτο το ζήτημα. Τέλος επιφυλασσόμαστε να αντιδράσουμε δυναμικά αν υπάρξει λόγος.

               
             Με τιμή και εκτίμηση

               Εκ του Δ.Σ.