12 Νοε 2017

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν με λαμπροτητα και τη δέουσα τιμή οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής έγινε η επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα απο τους Εθνοφύλακες Σάμου.
Στη συνέχεια πραγματοποιηθηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.
Ακολουθούσε η Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Βουλευτή Σάμου, Δήμαρχο Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικήτρια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου,Αντιπρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών κ.α.
Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και Τμημάτων του στρατού ξηράς.
Παρακολουθήστε στην επίσημη σελίδα του samos24 την ζωντανή μετάδοση της παρέλασης (εδώ)
Μετά το πέρας της παρέλασης, επί της παραλιακής λεωφόρου,χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων της Σάμου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
 
Πηγή :www.samos24.gr