14 Νοε 2017

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Σάμου για τον ΦΠΑ

Η μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας δεν ήταν προνόμιο, αλλά επιβεβλημένο μέτρο, λόγω των μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα (μεταφορικό κόστος , άλλες ιδιαιτερότητες), σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένα μέτρο για να παραμείνουν οι νησιώτες στον τόπο τους.

Η αύξηση του Φ.Π.Α θα φέρει ανατιμήσεις από 1,5% - 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Θα έχουμε αυξήσεις στα φάρμακα , παιδικά εμβόλια , βιβλία , εφημερίδες , κρέας , ψάρια , ψωμί , γάλα , λάδι , ζυμαρικά , ρεύμα , νερό , τσιγάρα , ρούχα , παπούτσια , στο κόστος μετακίνησης κ.λ.π.

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στα χαράτσια , τον ΕΝΦΙΑ , στους αυτόματους κόφτες ,στην άγρια φορολογία ,την περικοπή κοινωνικών παροχών με αλλαγή στο σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας ,την περικοπή παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις , σε μερίσματα και εφάπαξ.

Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων.

Διεκδικούμε έκπτωση Φ.Π.Α 30%.

Κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Αποκατάσταση απωλειών στις συντάξιμες αποδοχές.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , κατάργηση των εισφορών υγείας.

Αποκατάσταση των κοινωνικών παροχών σε πρόνοια - υγεία – ΕΚΑΣ –επιδόματα.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Σάμου για επιστροφή κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης.

Πληροφορούμε τους συνταξιούχους Δ.Υ ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Απονομής Συντάξεων του Υπουργείου Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προβλέπεται η επιστροφή υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων που αχρεωστήτως εισπράχθηκε στο ακαθάριστο ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων.
Η επιστροφή αφορά το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2016.
Οι χιλιάδες αιτήσεις των συναδέλφων που υπεβλήθησαν για την επιστροφή αυτή των αδικαιολογήτων κρατήσεων, οι παραστάσεις μας σε αρμόδιους υπουργούς, οι έγγραφες διαμαρτυρίες μέχρι και σήμερα ,προφανώς οδήγησαν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στην επιστροφή αυτών των κρατήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι Συνάδελφοι να επικοινωνούν με το γραφείο του Συνδέσμου μας στο τηλέφωνο 2273-027140,κινητό 6935217291 ή να επισκέπτονται τα γραφεία του συνδέσμου τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες.Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχθούν άλλη επιδείνωση στις συνθήκες ζωής τους.