23 Νοε 2017

Τα έργα στο νομό Σάμο που εντάσσονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Βορείου Αιγαίου

 Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για τα προγράμματα που δημιούργησε το Υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τα οποία θα στηρίξουν τα νησιά με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ.


Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτσης:«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των νησιών του Αιγαίου και παρέχουμε τους πόρους και τα κατάλληλα εργαλεία για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Πριν λίγους μήνες ξεκινήσαμε τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις που θέτει η νησιωτικότητα και να ενισχύσουμε περισσότερο τα νησιά που σηκώνουν το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.»

Ειδικότερα και για το νομό Σάμου τα πρώτα έργα που εντάσσονται είναι τα ακόλουθα:


Συμπληρωματικά έργα για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών λιμένα Ευδήλου Ικαρίας
 Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας
860.000
Ικαρία
Πλήρη ανακαίνιση κοιτώνων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Γενικού Νομαρχειακού Νοσοκομείου Σάμου - Υποστηρικτικό λογισμικό για την καταγραφή  προσφύγων και κατοίκων
Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Αγ. Παντελεήμων"
387.273
Σάμος

Αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων στην παραλιακή οδό Πυθαγορείου (θέση Ρεματάκι)
Δήμος
Σάμου
555.750
Σάμος


Στη συνέχεια πρόκειται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και άλλα έργα που αφορούν στο νομό Σάμου. Η συνεργασία του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση με το Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη είναι συνεχής και επωφελής για το νομό.