6 Νοε 2017

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη σε παραγωγικές μονάδες πρωτογενούς τομέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Σάμου, τον γεωπόνο κ. Γιώργο Κατσικογιάννη, επισκέφτηκε  παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας του κ. Γιώργου Στασινή στο Καρλόβασι, αλλά και την οικοτεχνία του κ. Δημήτρη Ανδρεαδάκη στην ίδια περιοχή.  


Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά :
                           

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, συνεχής  επιδίωξή μας  είναι  να είμαστε δίπλα στον πρωτογενή τομέα των νησιών μας, τόσο με τις υπηρεσίες της ΠΕ Σάμου αλλά και με το όραμα που ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε για  την ανάπτυξη του τόπου μας. Διεκδικούμε, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες,  τη δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου στήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας με χρηματοδοτικές δυνατότητες από τις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  (2014-20), αλλά και από το τοπικό  leader.
Στρατηγικός μας στόχος είναι η σύνδεση και η συνεργασία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, της οικοτεχνίας και της μεταποίησης - τυποποίησης των γεωργικών προϊόντων, με τον τουρισμό των νησιών μας. Για τον λόγο αυτό και σε στενή συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα ντόπιων παραγωγών και τυποποιητών -μεταποιητών, οργανώσαμε και σχεδιάζουμε για το μέλλον μια σειρά από  μεγαλύτερες δράσεις με στόχο την προβολή των προϊόντων των νησιών μας.
Στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων, που σήμερα επισκεφτήκαμε, και όλων των υπόλοιπων, που έχουμε επισκεφτεί και θα επισκεφτούμε στο επόμενο διάστημα, βλέπουμε τους Σαμιώτες, Ικαριώτες και Φουρνιώτες που δεν το βάζουν κάτω, που δεν παραδίδουν τα όπλα, που παράγουν μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα -παρά τις αντίξοες συνθήκες αλλά και την ουσιαστικά αδιάφορη κεντρική διοίκηση. Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να είμαστε δίπλα, ώστε όλοι μαζί να αποτελέσουμε μια ισχυρή ομάδα για τον τόπο μας».