13 Νοε 2017

Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΦΠΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Από 1-1-2018 προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμα αντιλαϊκής επιλογής που περιέχεται στο 3ο μνημόνιο. Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα του λαού που ζει και εργάζεται στα νησιά, καθώς και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες . Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι προνόμιο , αλλά ένα μέτρο ανακούφισης των νησιωτών, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων ιδιαιτεροτήτων .

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον εμπαιγμό των κομμάτων , που ενώ ψήφισαν ή συμφώνησαν με τα αντιλαϊκά μέτρα τώρα παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους νησιώτες.

 Τώρα χρειάζεται συσπείρωση και δράση , εναντίον της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και συνολικά κατά της φοροληστείας.

 Παλεύουμε:
 
-Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως φάρμακα , σχολικά είδη κ.α
 
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 
-Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια .
 
Το εργατικό κέντρο Σάμου συντονίζει την δράση του με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου και κάνουν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη .

Όλοι μαζικά συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα έξω από το Εργατικό κέντρο Σάμου.