21 Νοε 2017

Ο Δήμος Σάμου για την συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών

Σε συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου με θέμα την παραμονή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της Υφυπουργού, εκπροσώπων των Εμπορικών Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου και Σάμου, των βουλευτών Χίου και Σάμου Μιχαηλίδη Αντρέα και Σεβαστάκη Δημήτρη, καθώς και του Δημάρχου Σάμου, του Δημάρχου Χίου Βουρνού Μανώλη.
 
Ο Δήμαρχος Σάμου κατά την διάρκεια της συνάντησης, ανέδειξε την δυσανάλογη, υπερβολική και καταχραστική αύξηση του Φ.Π.Α., κατέθεσε το αντίγραφο της Μελέτης Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ε.Δ.Ε. και ζήτησε να παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές του Φ.Π.Α., όπως τεκμηριωμένα προβλέπεται και από την προαναφερθείσα μελέτη.

 Κύρια πρόταση του κ. Αγγελόπουλου αποτέλεσε η υιοθέτηση μόνιμα μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή τους, στο πλαίσιο και των παγιωμένων πρακτικών που αφορούν τη νησιωτικότητα σε ολόκληρη την Ε.Ε.