6 Νοε 2017

Η"Ανατροπή" για το Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος

Ενώ ένα ρητό λέει «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή να επενδύει στον αθλητισμό, να επενδύει στις σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις και να βοηθάει τις ομάδες, που σε αυτές γυμνάζονται πολλοί αθλητές, απεναντίας κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να υποβαθμίζει τον αθλητισμό στο νησί μας.

Αθλητικές εγκαταστάσεις ελάχιστες, γήπεδα παρατημένα στο έλεος του Θεού, ύπαρξη κολυμβητηρίων χωρίς χρήση, και άλλα πολλά συνθέτουν το κεφάλαιο «Αθλητισμός στο νησί μας», που βιώνει δραματικές εξελίξεις. Ελάχιστες εργασίες στις υποδομές αυτές, αλλά και σίγουρα χωρίς προγραμματισμό και διεκπεραίωσή τους σε λάθος χρόνο. Το παράδειγμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Βαθέος, Νοέμβριος μήνας, που παραμένει ακόμα κλειστό είναι ολοφάνερο.

Ενώ η διοίκηση του Κλειστού είχε ενημερώσει τις ομάδες ότι το γήπεδο δεν θα λειτουργήσει όλο τον Αύγουστο, οι "προγραμματισμένες" εργασίες σε αυτό ξεκίνησαν αρχές Σεπτέμβρη. Τέλος Αυγούστου η ενημέρωση από τους "υπεύθυνους" ήταν ότι μέσα Σεπτέμβρη θα μπουν οι ομάδες για προπόνηση. Σήμερα, 6 Νοεμβρίου, ακόμα οι ομάδες δεν χρησιμοποιούν το γήπεδο…

Μάλλον ξέχασε η δημοτική αρχή ότι το γήπεδο πρέπει να δίνεται σε χρήση όταν πρέπει και όχι όταν είναι αργά. Μάλλον ξέχασε ότι αυτό το γήπεδο το χρησιμοποιούν 4 αθλητικοί σύλλογοι, προπονούνται σε αυτό ομάδες Βόλεϊ και Μπάσκετ, όλων των ηλικιών, γυναικείες και αντρικές, αλλά το χρησιμοποιούν και όσα άτομα το επιθυμούν στις ελεύθερες ώρες κοινού.

Μάλλον ξέχασε η δημοτική αρχή ότι τα πρωταθλήματα σε πολλές κατηγορίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα έπρεπε ήδη οι ομάδες να το χρησιμοποιούν. Μάλλον δεν ξέρει η δημοτική αρχή ότι σε θέσεις κλειδιά, θέσεις προγραμματισμού και σωστής οργάνωσης, πρέπει να μπαίνουν οι ικανοί άνθρωποι και όχι αυτοί που μαζεύουν ψήφους.

Τελικά… όλα βαίνουν καλώς; Δεν ευθύνεται κανένας σε ότι βιώνουμε σε αυτό το νησί; Ούτε ο δήμαρχος, ούτε η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ., ούτε ο υπεύθυνος γηπέδων έχουν ευθύνη;