20 Νοε 2017

Συμμετοχή του δήμου Σάμου στην Παναιγιακή κινητοποίηση

Κλειστές θα παραμείνουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Σάμου, με εξαίρεση τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στην ΠΑΝΑΙΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, αντιδρώντας στην εξαγγελθείσα από την Κυβέρνηση αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.


Θα πρέπει, επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την αναποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος έχουν οδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου σε πλήρες αδιέξοδο.

Η εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών, σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή περί νησιωτικότητας, η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την διαχείριση του μεταναστευτικού, η υλοποίηση της και η λήψη μέτρων που θα ανατρέψουν την καταστροφική καθοδική πορεία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας είναι πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει χθες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει, έστω και καθυστερημένα, το προεκλογικό της πρόγραμμα, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της πραγματικότητας, πέραν από ιδεολογικές αγκυλώσεις και να διασφαλίσει βασικά δικαιώματα των νησιωτών.