30 Νοε 2017

Η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Λέσβου

Η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Λέσβου, να έρθει σε συνεννόηση με τους δημάρχους των άλλων νησιών , καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Πλατεία Κλαυθμώνος ) την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 1 μ.μ για το
μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ανατ. Αιγαίου.

Η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS καλεί τους συμπατριώτες μας που διαμένουν στην Αθήνα , την Αδελφότητα Σαμίων, η οποία ήδη έχει κινητοποιηθεί ,και τους άλλους Σαμιακούς συλλόγους της Αθήνας, να συμμετέχουν και να ενώσουν την φωνή τους στο Αιγαιακό μέτωπο υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτικών κοινωνιών.

Μετά την καθολική άρνηση των πέντε δημάρχων, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Βουλή με τους αρμόδιους υπουργούς Μουζάλα και Μπαλάφα, να υποκύψουν και να συνεισφέρουν στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική του μεταναστευτικού για τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ο αγώνας τώρα μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Η ΣΑΜΟΣ SOS πράττοντας το χρέος της με την διοργάνωση της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Σάμο για το μεταναστευτικό ,καλεί τους θεσμούς και τους φορείς της Σάμου, να λάβουν αποφάσεις και να ενεργήσουν στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου, όπως ήδη πράττουν τα Δημοτικά Συμβούλια και οι φορείς των άλλων νησιών.

ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΩΣΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να μη μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή, να μην αλλοιωθεί ο τουριστικός χαρακτήρας του , και να προστατευτεί η εθνική μας υπόθεση.