18 Δεκ 2017

Προϋπολογισμός 2018: Προγραμματισμός; Όραμα;

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του δήμου Σάμου για το οικονομικό έτος 2018.
Είναι αδιανόητο για την "Ανατροπή" να συναινέσει στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, διότι ο όρος αυτός προϋποθέτει ότι η δημοτική αρχή είναι γνώστης όλων των προβλημάτων της Σάμου, και κατά συνέπεια είναι σε θέση να μπορεί να οργανώσει και να θέσει τις ανάλογες προτεραιότητες.

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του, που ψήφισαν τον προϋπολογισμό και άρα και την πολιτική του, είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός οράματος και προοπτικής για τον τόπο.

 Εκτός πραγματικότητας, γιατί ακόμα δεν έχουν λυθεί προβλήματα καθημερινότητας και καλυτέρευσης της διαβίωσης σε αυτό τον τόπο. Θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, επάρκειας και καταλληλότητας πόσιμου νερού, αγροτικής οδοποιίας, αποχετευτικού, μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργίας parking και παιδικών χαρών, ακόμα βρίσκονται σε μηδενική κατάσταση.

Εκτός οράματος, γιατί η δημοτική αρχή, ακόμα ίσως δεν έχει σκεφτεί, αλλά σίγουρα δεν έχει καταφέρει να φέρει την αλλαγή και αναβάθμιση αυτού του τόπου, και λειτουργεί όπως συντηρητικά λειτουργούσαν οι δήμοι πριν πολλά χρόνια.

 Έναν τέτοιο προϋπολογισμό, προσκολλημένο στην νοοτροπία του παρελθόντος και όχι του μέλλοντος, η "Ανατροπή" τον καταψήφισε.