18 Δεκ 2017

Με επιτυχία η εκδήλωση της Άρσις

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο ξενοδοχείο Paradise.
Η εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τη χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης ECHO της Επιτροπής της ΕΕ, είχε τίτλο «Μαγειρεύοντας για τη Σάμο – Γνωριμία Πολιτισμών μέσω Γαστρονομίας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, των φορέων της Εκπαίδευσης και διάφοροι πολίτες της Σάμου. Επίσης συμμετείχαν άνθρωποι που εργάζονται με τους πρόσφυγες εντός και εκτός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Με αυτή την εκδήλωση, εκτός από τη γνωριμία φορέων της τοπικής κοινωνίας με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε σπίτια της Άρσις στη Σάμο, η Άρσις θέλησε να ευχαριστήσει όλους και όλες που καθημερινά συμβάλλουν στο έργο της.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικής ποιότητας και παρουσίασης συριακές, ιρακινές, αφγανικές, κουρδικές και σουδανέζικες συνταγές που προετοιμάστηκαν από 7 οικογένειες που διαμένουν σε σπίτια της Άρσις στο Βαθύ της Σάμου. Οι οικογένειες απόλαυσαν την εκδήλωση με ιδιαίτερη χαρά τόσο κατά την προετοιμασία της όσο και κατά τη διάρκειά της όπου και συνομίλησαν με τους καλεσμένους.