25 Ιαν 2018

Η Ανατροπή για παιδική χαρά

Το τι συμβαίνει στο νησί μας, στις περισσότερες παιδικές χαρές, είναι γνωστό σε όλους. Έχουν περάσει 3,5 χρόνια της τωρινής δημοτικής αρχής, αλλά ακόμα δεν μπόρεσαν να επιλύσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα.Οι παιδικές χαρές στη Σάμο παραμένουν ακόμα χωρίς πιστοποίηση, άλλες είναι σφραγισμένες, άλλες στο έλεος του Θεού, επικίνδυνες για τα παιδιά που προσπαθούν να παίξουν.

Η "Ανατροπή" έχει καταθέσει αίτημα συζήτησης θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου, από τις 8 Ιανουαρίου, για την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στο Κοκκάρι, συνοδευόμενο από 51 υπογραφές κατοίκων.

Η πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2018, ήταν να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να προετοιμαστούν και να υπάρχει εισήγηση.

Η παιδική χαρά Κοκκαρίου, η μοναδική στο χωριό, είναι σφραγισμένη, επικίνδυνη και μη προσβάσιμη πάνω από 2 χρόνια. 45 μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και άλλα παιδιά μικρότερης ηλικίας, αλλά και αυτά που επισκέπτονται το μέρος αυτό, ειδικά το καλοκαίρι, δεν έχουν που να παίξουν… 

Μετά από 3,5 χρόνια, μάλλον ακόμα προετοιμάζονται… και έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Ευελπιστούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να δοθούν απαντήσεις και λύσεις, και για το Κοκκάρι, αλλά και για όλες τις παιδικές χαρές του νησιού.