23 Ιαν 2018

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο Σάμου

Την απαίτηση των κατοίκων του Μαραθοκάμπου για την επιστροφή της μόνιμης γιατρού Γενικής Ιατρικής που μετακινήθηκε αναιτιολόγητα στο Νοσοκομείο Σάμο, στο Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής και την στελέχωσή του με έναν ακόμη γιατρό, με μαία, νοσηλεύτρια, υπάλληλο καθαριότητας και ότι άλλο προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή
Συσπείρωση, ζητώντας από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να πάρει σαφή θέση υποστήριξης των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής.

Την πολύχρονη καθυστέρηση του έργου «Αλιευτικό καταφύγιο Όρμου Μαραθοκάμπου» και τα προβλήματα στη λειτουργία του οικισμού και στον τουρισμό, ανέδειξε με ερώτησή της προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση. Με την παρέμβασή της ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα τα πλωτά μέσα του εργολάβου από το λιμάνι διότι εμποδίζουν τη λειτουργία του, την απαγόρευση μετατροπής του εργοταξίου σε μόνιμο χώρο μεταφόρτωσης αδρανών υλικών για άλλα έργα του εργολάβου και την παρέμβαση του δήμου ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 Δέσμη ερωτήσεων που αφορούν άμεσα και επείγοντα προβλήματα του Κοκκαρίου κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση. Οι ερωτήσεις αφορούν την κατάπτωση βράχων στο Μοσχονήσι που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων που διαμένουν εκεί, την λήψη μέτρων προστασίας της παραλίας «Μικρά Λεμονάκια» που καταστρέφεται από τα θαλάσσια ρεύματα βάζοντας σε κίνδυνο κατοικίες που βρίσκονται στον λόφο πάνω από το σημείο, την ανάγκη παρέμβασης και προστασίας του παραλιακού δρόμου στη θέση «Μύλος» που υποσκάπτεται επικίνδυνα από τη θάλασσα και την υποστήριξη του πρανούς από όπου περνά ο δρόμος για τη γειτονιά πάνω από το κατάστημα Π.Αμυρσώνη.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση με ερώτηση της ζήτησε την άμεση παρέμβαση για την προστασία του προσήνεμου μόλου του λιμανιού Αγίου Κωνσταντίνου του οποίου παρασύρθηκαν τα εξωτερικά μπλόκ προστασίας και κινδυνεύει με κατάρρευση.


Για όλα τα θέματα που ανέδειξε με τις ερωτήσεις της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητήθηκαν γραπτές απαντήσεις οι οποίες πρέπει να δοθούν μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει ο κανονισμός. Κυρίως, όμως, ζητήθηκαν άμεσες δράσεις και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.