23 Ιαν 2018

Η Δράση Ενότητα Προοπτική για το δημοτικό συμβούλιο

Η παράταξη«Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων στα προ ημερησίας θέματα.Ερώτηση υποβάλαμε για το πότε επιτέλους θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο που αφορά ειδικά την διαχείριση των υδάτινων πόρων στο νησί. Είχαμε ζητήσει πριν ένα μήνα και είχε συμφωνήσει η δημοτική αρχή να φέρει άμεσα αυτό το πολύ σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Υπάρχουν αναξιοποίητες μελέτες και διάφορες εναλλακτικές προτάσεις. Δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει έως τώρα. Μας είπαν ότι θα συσταθεί άμεσα μια επιτροπή από όλες τις παρατάξεις για την προετοιμασία του θέματος.

Ανάλογο αίτημα για θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε να μπει και για την χωροθέτηση της πλατείας Καρλοβάσου.

Ενημέρωση ζητήσαμε για την αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Βλαμαρής. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει σχετική μελέτη και ότι προκειμένου να υλοποιηθεί ζητήθηκε πίστωση ύψους 365.000 ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο για ένταξη του έργου.

Ζητήσαμε ενημέρωση για το αν προτάθηκε από το Δήμο χώρος για τη δημιουργία Μουσικού σχολείου στη Σάμο, όπως ζητήθηκε. Θυμίσαμε περυσινή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε που μιλά για δημιουργία του σχολείου στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων πόλης Σάμου.

Ερώτηση υποβάλαμε για το τι γίνεται με τις υπερωρίες των υπαλλήλων κι αν αληθεύει ότι υπάρχει εμπλοκή με την πληρωμή τους από τον Επίτροπο. Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει εμπλοκή χωρίς να μας αναλύσουν τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει. Ζητήσαμε επίσης να τηρείται η ισονομία μεταξύ των υπαλλήλων που δικαιούνται υπερωρίες.

Σχετικά με την τραγική εξέλιξη της κατάστασης του χλοοτάπητα γηπέδου Καρλοβάσου το οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί στην αθλητική κοινότητα δεν λάβαμε απάντηση για το πότε επιτέλους θα παραδοθεί. Μας απάντησαν ότι «δεν είναι γεωπόνοι». Συμπεραίνουμε ότι η διοίκηση δεν μπήκε στον κόπο να ενημερωθεί από αυτούς και μας παραπέμπει σε αυτούς για να μάθουμε τι συμβαίνει με τον κατεστραμμένο τάπητα.. Μας απάντησαν με πολλές αοριστολογίες, επίρριψη ευθυνών σε άλλους, σε ομάδες, σε καιρικά φαινόμενα πλην του αυτονόητου την ανάληψη των δικών τους ευθυνών δηλαδή.

Σχετικά με την κακή κατάσταση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου που φάνηκε με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις μας απάντησαν με ειρωνείες προς την αθλητική κοινότητα και ότι το πρόβλημα, που υποτίθεται είχε λυθεί, θα ξεπεραστεί σύντομα.

Ζητήσαμε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες από το Δήμο για την απομάκρυνση από την παραλία Κοκκαρίου, θέση ‘Ταρσανά’, της κολώνας της ΔΕΗ που τοποθετήθηκε εκεί και δικαίως έχει συγκεντρώσει διαμαρτυρίες κατοίκων. Μας απάντησαν ότι θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες.

Σχετικά με την απομάκρυνση του περιπτέρου σε θέση που δεν ενοχλεί την διάβαση των μαθητών των Γυμνασίων Σάμου μας απάντησαν ότι γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες. Ζητήσαμε να μπουν και ειδικά κολονάκια εκατέρωθεν του δρόμου προς Γυμνάσιο για την καλή ορατότητα των οχημάτων και την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Ζητήσαμε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για τον προγραμματισμό εργασιών «μικρής κλίμακας» στα σχολεία του νησιού με τη συνεργασία και τις υποδείξεις των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου που γνωρίζουν τις κύριες ανάγκες. Έγινε δεκτό και θα προχωρήσουν σε συνεργασία.