25 Ιαν 2018

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε τα γραφεία του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή και τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Σκούτα, τον Γενικό Διευθυντή κ. Ηλία Καριώτογλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστα Καμπούρη.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αμπελουργούς μέλη του Συνεταιρισμού, που ξεπερνούν σε αριθμό τους 2200 και κυρίως το θέμα του ειδικού φόρου που επιβαρύνει το γλυκό κρασί.

 Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάγκη προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας για τη δημιουργία υπεραξίας στο τελικό παραγόμενο προϊόν. Επίσης, συζήτηση έγινε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης εξειδικευμένης έρευνας πιστοποίησης των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του σταφυλιού ποικιλίας μοσχάτου και των παραγόμενων από αυτό προϊόντων (οίνος, μούστος κλπ). 

 Τέλος, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Σάμου έθεσε το θέμα της ανάγκης εκπόνησης ειδικής μελέτης για την αναβάθμιση του υφιστάμενου Μουσείου Οίνου.