2 Φεβ 2018

Δ.Σεβαστάκης-Συνάντηση Εργασίας με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

Στο Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1-2-2018, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αν. Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, του Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας κ. Σταμάτη Καρδάση και του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και τα επόμενα βήματα υλοποίησης αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του αξονικού τομογράφου, αλλά και της κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, μετά και από την ολοκλήρωση της μελέτης του εντεταλμένου μηχανικού από την 2η ΥΠΕ. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και τόσο ο αξονικός τομογράφος, όσο και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προγραμματίζεται να λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους.


Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχετικά με την επίσπευση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ, δηλαδή των αναβαθμισμένων Τοπικών Μονάδων Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας που επίκειται να λειτουργήσουν στο Μαραθόκαμπο Σάμου και στην Ικαρία, ενώ επίσης τέθηκαν θέματα που αφορούν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, με έμφαση στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού και την πρόσληψη και άλλου οδηγού ασθενοφόρου.