15 Φεβ 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορεία Σάμου για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά που του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, για να προστατέψουν τους τραπεζίτες και την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Πολιτικές που συντρίβουν μισθούς και συντάξεις, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που φοροληστεύουν με κάθε τρόπο και συστήματα τον ιδρώτα και τον όποιο αποταμιευμένο μόχθο του ελληνικού λαού υπάρχει ακόμα, που κλέβουν τα όνειρα για το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών μας στέλνοντάς τα στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου, που κλείνουν χιλιάδες μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις … που … που …

Αφού εξασφάλισαν την αρπαγή των σπιτιών του λαού από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δις ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, κινδυνεύουμε την κάθε στιγμή να χάσουμε τα σπίτια μας. Και αυτό δεν πρέπει να περάσει!

 
Η Διοίκηση του Ε.Κ. καλεί όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς του νομού, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρεμπόρους, τους συλλόγους Εμπόρων και Επαγγελματιών,  να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους, ενάντια στην αρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και την κυβέρνηση.   

 

Κανείς μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη. Βάζουμε  φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, εμάς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που τα μεγαθήρια τον ανάγκασαν να κλείσει το μαγαζί του.

 

Έχουμε την δύναμη, μπορούμε να περάσουμε σε αντεπίθεση.

 

Καλούμε τον λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων να συντονίσουν την δράση τους, σε κάθε γειτονιά να γίνουν στήριγμα όλων όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Σε κάθε γειτονιά, να δημιουργηθεί κίνημα αλληλεγγύης.

 

Την Τετάρτη 21 Φλεβάρη εκφράζουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας και απαιτούμε:

 

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
     

    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
    8:30το πρωί στην ΕΦΟΡΕΙΑ ΣΑΜΟΥ