12 Φεβ 2018

Το έθιμο του Καδή αναβίωσε και φέτος ο “Καπετάν Λαχανάς”

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το μεσημέρι της Κυριακής  (11/2) μικροί και μεγάλοι έμειναν απτόητοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Καδή που αναβίωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βαθέος "Καπετάν Λαχανάς", στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Τα  μέλη και οι φίλοι του "Καπετάν Λαχανά" επιστράτευσαν για άλλη μια φόρα τη φαντασία και τη σκωπτική τους διάθεση, προκειμένου να διακωμωδήσουν τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, προσφέροντας στιγμές ακατάσχετου γέλιου στο κοινό.
Ο Καδής, προσπάθησε να γεφυρώσει της ελληνοτουρκικές σχέσεις των δυο χωρών αφού και οι δυο ηγέτες,Τσίπρας-Ερντογάν, επισκέφτηκαν το χωριό, φέρνοντας αναταραχή στους κατοίκους.


Στη συνέχεια, από τα μεγάφωνα ζητήθηκε να συλληφθεί και ανέβει στη σκηνή για να δικάστει,ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος.
Ο Κάδης αιτήθηκε απο τον κ. Κατρακάζο, έργα ανάπλασης της περιοχής, ενώ τέθηκε και θέμα δημιουργίας νέας πύλης εισόδου στη Μουρτιά. Ο κ .Κατρακάζος, δεσμεύτηκε ότι στον επόμενο "Καδή" που θα παραστεί, θα έχουν δρομολογηθεί τα περισσότερα αιτήματα του δικαστή.


Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η παράσταση διεκόπη 2 φορές .
Οι διοργανωτές αποφάσισαν λόγω καιρικών συνθηκών να μεταφερθεί η εκδήλωσή εντός σχολικού συγκροτήματος και να ολοκληρωθεί ομαλά χωρίς άλλες διακοπές .