15 Φεβ 2018

Eπιστολή διαμαρτυρίας της φιλοζωικής ομάδας Φούρνων

Τις τελευταίες ημέρες, στους Φούρνους αντιμετωπίσαμε ένα πολύ τραγικό και δυσάρεστο περιστατικό.

Συγκεκριμένα από τις αρχές του Φλεβάρη μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, φωλιάστηκαν περισσότερα από ογδόντα (80) ημι-οικόσιτα γατάκια καθώς και ένα οικόσιτο σκυλάκι.
Η ειρωνεία είναι πως το καλοκαίρι του 2017 ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων είχαν προβεί σε στείρωση αρκετά μεγάλου αριθμού γατιών.
Δυστυχώς, αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους ασυνείδητους να προβούν σε μια αδικαιολόγητη όσο και σκληρή πράξη.
Οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν με το τραγικό θέαμα των νεκρών ζώων. Μάλιστα μία ομάδα εθελοντών, συνέλεξε όσα περισσότερα «πτώματα» μπορούσαν, προέβηκε σε ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Φούρνων Κορσεών καθώς και σε καταγγελία κατά αγνώστου ή αγνώστων στον Αστυνομικό Σταθμό Φούρνων Κορσεών. Η ομάδα αυτή, επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου απ’ όπου και εστάλλει ενημερωτικό υλικό (αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια) τα οποία και διανεμήθηκαν προς ευαισθητοποίηση και αντίδραση στους κατοίκους του νησιού.

Καταδικάζουμε την αδυσώπητη αυτή ενέργεια που καθόλου δεν τιμά τον τόπο μας και, καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να αφυπνιστούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αναζήτησης των δραστών καθώς και προστασίας των αδέσποτων.




  Η εθελοντική ομάδα προστασίας αδέσποτων.