22 Μαρ 2018

Θα υψωθεί Ελληνική σημαια 150 τμ στη Σάμο

 Σε ένα γερανό θα κρεμαστεί Ελληνική σημαία εμβαδού 150 τμ στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο χώρο πλησίον της πλατείας Θεμ. Σοφούλη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Αντιπεριφέρεια Σάμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά :

Γιορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο, τιμούμε το εθνικό μας σύμβολο και κατ’ επέκταση την Πατρίδα μας. Στοχεύουμε σε έργα ειρηνικά, έργα προόδου για το τόπο μας, για την τουριστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.

Επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές μας. Είμαστε όμως έτοιμοι, όλοι μαζί ενωμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας ακεραιότητα απέναντι σε όποιον την αμφισβητήσει.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ όλους να παρευρεθείτε μαζί με τις Αρχές του τόπου στην έπαρση της μεγάλης σημαίας (150 τ.μ.), που οργανώνουμε την ημέρα της Εθνικής μας Γιορτής μετά την κατάθεσή στεφάνων και λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, στο χώρο πλησίον της πλατείας Θεμ. Σοφούλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Νικόλαος Κατρακάζος

Η ελληνική σημαία

Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες. Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα.

Γενικό Επιτελείο Στρατού, Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, Η ελληνική σημαία, Αθήνα 2005