25 Μαρ 2018

Παρέλαση 25η Μαρτίου στη Σάμο: Έκλεψε τις εντυπώσεις η τεράστια σημαία που υψώθηκε

Ολοκληρώθηκε η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821,στη πόλη της Σάμου υπό τη μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής Βαθύλλος - Αντώνης Γεροχριστοδούλου.
Νωρίτερα το πρωί,πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών της 79 ΑΔΤΕ.


Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.
Αμέσως μετά τελέστηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα.Παράλληλα, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Βουλευτή Σάμου, Αντιδήμαρχο Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Υπολιμενάρχη Σάμου, Διοικήτη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών κ.α.
Στη συνέχεια, μία ελληνική σημαία τεραστίων διαστάσεων υψώθηκε στη πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη  με πρωτοβουλία της Π.Ε. Σάμου στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821,σκορπίζοντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.
Τέλος με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, μαθητών σχολείων της  πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και τμημάτων του στρατού ξηράς.
Δείτε την παρέλαση σε φωτογραφίες ΕΔΩ