17 Μαρ 2018

Συσκέψεις στη Σάμο για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης

Η Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών έχει θέσει σε συναγερμό και την πολιτική προστασία στη Σάμο. Στο Ράδιο Αρμονία και στη Σταματία Ράπτη μίλησε ο υπεύθυνος της πολίτικης προστασίας του δήμου Σάμου κ.Πάρης Παπαγεωργίου για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης.

Ο κ. Παπαγεωργίου εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ιδιαίτερος ντόρος σχετικά με τα καταφύγια που νομίζω ότι κατά κύριο λόγο έχει προκληθεί από την συμπεριφορά των γειτόνων μας,με αποτέλεσμα να έχουν λίγο θορυβήσει τους πολίτες. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται πανικός ».
Ο ίδιος υπεστήριξε ότι «Κάθε χρόνο έρχονται κάποια σχέδια τα οποία επικαιροποιούνται όπου μπαίνουν και οι χώροι καταφυγής σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών κλπ.»
Καταφύγιο στη περιοχή Προσφυγικά Σάμου[/caption]

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε σύσκεψη με το Τμήμα ΠΣΕΑ της περιφερειακής ενότητας Σάμου σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του δήμου Σάμου, για την επικαιροποίηση των γενικών σχεδίων.
Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι στο Βαθύ υπάρχουν 6 καταφύγια και στο Καρλόβασι 3.
Παράλληλα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού υπάρχουν χώροι όπως τα ξενοδοχεία που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια.