19 Μαρ 2018

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες


Με κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η κατάσταση οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους θερμών επεισοδίων και κρίσεων. 

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.

Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ προστατεύει την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.
Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και ευθύνεται για τη γκριζοποίησή του.
Αυτοί δεν προστατεύουν τα σύνορα καμιάς χώρας, αντίθετα, για τα συμφέροντά τους εξαπολύουν πολέμους, αιματοκυλούν τους λαούς και ξαναχαράζουν  τα σύνορα. Αυτό έκαναν στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού, αυτό κάνουν τώρα στη Συρία.

Η έξαρση της Τουρκικής επιθετικότητας (στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ Κύπρου, στο Αφρίν της Συρίας) συνδέεται με τους οξυμένους ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας και στους οποίους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πρωταγωνιστούν προκειμένου να ενισχύσουν τη θέσης τους έναντι της Ρωσίας και της Κίνας. Στη λυσσαλέα διαπάλη για το πως θα μοιραστούν οι σφαίρες επιρροής, τα ενεργειακά κοιτάσματα, οι δρόμοι μεταφοράς των εμπορευμάτων, συμμετέχουν και οι αστικές τάξεις των χωρών της περιοχή μας.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει τον ρόλο "σημαιοφόρου" των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα παζάρια.
Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί και η αναζωπύρωση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Με την ονοματολογία επιχειρούν να συγκαλύψουν τα πραγματικά προβλήματα που είναι ο αλυτρωτισμός και η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μας εμπλέκει ο στόχος της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης", που μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  προωθούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Η  επιδίωξη τους είναι να ισχυροποιήσει τη θέση του το ελληνικό κεφάλαιο ώστε και να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Αυτή είναι  η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η ανησυχία πρέπει τώρα να μετατραπεί  σε αγωνιστική λαϊκή συσπείρωση και δράση, σε επαγρύπνηση.
Ακουσε τις θέσεις το κάλεσμα συμπόρευσης που σου απευθύνει το ΚΚΕ

·         Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
·         Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσει η βάση της Σούδας.
·         Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
·         Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ακουστεί δυνατά:
Καμία αμφισβήτηση, καμία αλλαγή των συνόρων και των συμφωνιών.
Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε. Ο εθνικισμός, το μίσος ανάμεσα στους λαούς υπηρετεί τα σχέδια αυτών που μας εκμεταλλεύονται και έχουν συμφέρον από τον πόλεμο.
 
 
ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ
Θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε.
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας 7:00 μ.μ.
 
Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες. Με κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Η κατάσταση οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους θερμών επεισοδίων και κρίσεων.
Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.
Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ προστατεύει την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει τον ρόλο "σημαιοφόρου" των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα παζάρια
Βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μας εμπλέκει ο στόχος της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης".
 
Και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ακουστεί δυνατά:
·        Καμία αμφισβήτηση, καμία αλλαγή των συνόρων και των συμφωνιών.
·        Οχι στο δηλητήριο του εθνικισμού.
·        Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.