6 Μαρ 2018

Ψυχολόγος στο ΕΠΑΛ Σάμου

Από Οκτώβριο του 2017, έχει ξεκινήσει απο το Υπουργείο Παιδείας, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» με σκοπό να γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε .Το πρόγραμμα αφορά σε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των επαγγελματικών σχολείων και στη βελτίωση της εικόνας του σχολείου στους μαθητές και την κοινωνία και εφαρμόζεται στην Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ.

Στον προγραμματισμό του Υπουργείου όπως δήλωσε στο Ράδιο Αρμονία και στον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη,ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου,κ. Δημήτρης Ταμπαχανιώτης, είναι να στελεχωθεί με ψυχολόγο το ΕΠΑΛ Σάμου, ενώ μια φορά το μήνα θα μετακινείται στο ΕΠΑΛ της Ικαρίας .

Ο ψυχολόγος, θα στηρίξει με σειρά δράσεων τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, με στόχο τη βελτίωση του παιδαγωγικού και ψυχοκοινωνικού κλίματος στη σχολική καθημερινότητα.

Ο ψυχολόγος θα έχει άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες του ΕΠΑ.Λ. Σάμου και της Ικαρίας.