7 Απρ 2018

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στη Σάμο

Το Άγιο Φως έφτασε στη Σάμο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα μέσω Αθήνας, με ειδική πτήση της Olympic Air και με τιμές αρχηγού κράτους ,από Στρατιωτικό άγημα καθώς και με τη συνοδεία της Στρατιωτικής μπάντας  της 79 ΑΔΤΕ.

Το Άγιο Φως παρέλαβε από τον κυβερνήτη του σκάφους , ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος.
Στην αίθουσα των αναχωρήσεων του αεροδρομίου ιερείς του νησιού, μαζί τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο ,τον Βουλευτή Νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ κ. Γιώργο Κουρή, τον Δήμαρχο της Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο,τον Αστυνομικό διευθυντή κ. Δημήτρη Μαιστρέλλη ,τον Λιμενάρχη Σάμου κ. Νίκο Κωνσταντέλη,  τον Διοικητή της ΠΥ Σάμου κ. Δημοσθένη Ραγκαβά,Περιφεριακούς ,Δημοτικού Συμβούλους και πολίτες , τελέστηκε από τον Μητροπολίτη  Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιο δέηση.

Στη συνέχεια, το Άγιο Φως δόθηκε σε κληρικούς και λαϊκούς που το παρέλαβαν με φαναράκια και λαμπάδες, για να το μεταφέρουν στις ενορίες τους σε κάθε γωνιά του νησιού.
Με 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Ικαρία, στους Φούρνους, στο Αγαθονήσι στους Αρκιούς και την Πάτμο.

Πηγή: Samos24