23 Μαΐ 2018

Ολοκληρώθηκε 1ο CityLab στη Σάμο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σάμου το 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις 15 Μαΐου στη Σάμο. Στη διοργάνωση συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, εκπρόσωποι του διαγωνισμού Aegean StartUps, με την Cosmote ως Innovation Enabler.
Στο CityLab της Σάμου παρουσιάστηκαν παρουσία του Αντιδημάρχου Καρλοβάσου κ. Αναστάσιου Καλατζή, του Αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου κ. Εμμανουήλ Ισιδώρου, της Αν/τριας Προϊσταμένης Δ/νσης Προγραμματισμού & Πληροφορικής κα. Καζάκου Αγγέλας και του Προϊσταμένου του τμήματος Πληροφορικής κ. Νέστορα Παρασκευή  καινοτόμες ιδέες και συστήματα για τη βελτίωση της πόλης υπό το συντονισμό του Διευθυντή του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη.
Επίσης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων καθώς και έγινε αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας του Μαραθωνίου και των CityLabs από τον κ. Σπύρο Καπετανάκη.

Από την διαγωνιστική διαδικασία προκρίθηκαν οι ακόλουθες ομάδες για να συμμετέχουν  με έξοδα του Δήμου στον Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα 28.06–01.07:

1: Σύστημα Ενημέρωσης Πολιτών για περιβαλλοντικούς δείκτες μέσω δικτύου αισθητήρων
2: Αυτόματη Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας για Διαχείριση Κίνησης
3: Συνεργατικό Σύστημα Ενημέρωσης Υποδομών ΑΜΕΑ

Η επιλογή του Δήμου Σάμου από την ΚΕΔΕ και την ομάδα του Μαραθωνίου Καινοτομίας, ως μία από τις 16 πόλεις της Ελλάδας για να φιλοξενήσει το εργαστήρι καινοτομίας, αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της εξέλιξης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια με κύριο εκφραστή τον  Δήμο Σάμου στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών, που στοχεύουν στη ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των κατοίκων και επιμορφώνουν όλους τους ενδιαφερομένους  στον τομέα ανάπτυξης των ‘Eξυπνων Πόλεων.