31 Μαΐ 2018

Ο Βουλευτής Σάμου για το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελλάδας-Κύπρου, για το 2018-2020

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, φιλοξένησε την Τετάρτη 30-5, στο Σπίτι της Κύπρου, την ειδική στρογγυλή τράπεζα με αντικείμενο το Σχέδιο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελλάδας –Κύπρου για την περίοδο 2018-2020.


Στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κ.Κενεβέζος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Στ. Χειμωνάς, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κ. Χατζηγιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κ. Μουτζούρης και ο Βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.

Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν επίσης πολιτικοί, πολιτειακοί και εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι, ερευνητές, ακαδημαϊκοί.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, αναφέρθηκε «στη μεγάλη σπουδαιότητα της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα έργο που θα αποτελέσει κληροδότημα για τις επόμενες γενιές και θα δώσει την ευκαιρία στους σύγχρονους και μελλοντικούς ερευνητές, αλλά και τον απλό πολίτη, να έχουν άμεση και ενεργητική επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αποτελεί εθνική επιταγή η ανάγνωση, η ερμηνεία, η διάσωση και η διαχείριση του εθνικού μας πολιτιστικού πλούτου, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου συμβαίνουν ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, μεταβαίνουμε στην εποχή μετά την κρίση και φυσικά υπάρχει το κρίσιμο διακύβευμα της ευρωπαϊκής ανασύνθεσης». Ακολούθως ο κ. Σεβαστάκης επεσήμανε την πολύ καλή σχέση των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων των δύο Κοινοβουλίων και την ανάληψη, προσεχώς, ενισχυτικών δράσεων στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μέσα από τις αρμόδιες επιτροπές.