31 Μαΐ 2018

Aπεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία


Εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες, πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου και στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.


Στη Σάμο από νωρίς το πρωί μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Σάμου, με άλλους εργαζόμενους βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Δόρυσσα, καταγγέλλοντας το νέο κρούσμα τρομοκρατίας της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους, που τους ζητά να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις περί εχεμύθειας για ότι συμβαίνει στην επιχείρηση απειλώντας με πρόστιμο 10.000 € και απόλυση τους σε αντίθετη περίπτωση. Απαίτησαν εδώ και τώρα να επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας και να αποσύρει η επιχείρηση τις εν λόγω δηλώσεις.

Η απεργιακή πορεία που ξεκίνησε στις 10 από το Εργατικό Κέντρο κατευθύνθηκε προς την παραλιακή του Βαθιού, σταμάτησε στο Λιμεναρχείο Σάμου, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα του  ΕΚΣ για τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τις διεκδικήσεις για τακτικές, φθηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των νησιωτών και κατέληξε στην πλατεία της πόλης.
Εκεί χαιρετισμό απεύθυνε ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου ενώ ομιλία έκανε η Ρίτα Καρβούνη μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Σ. και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ικαρία χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών-Εμπόρων Δήμου Ικαρίας ο Μιχάλης Τσάκαλος. Από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας χαιρέτισε η Κατερίνα Χατζηαργυρίου όπου ανακοίνωσε και τις εκλογές του Σωματείου για τις 12-13 Ιούλη, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Αποστόλης Δημόπουλος, αντιπρόεδρος της Διοίκησης του ΕΚΣ και πρόεδρος του σωματείου της ΕΤΕ-ΔΕΗ

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε την πάλη για τις ΣΣΕ, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας και στη φοροληστεία, διεκδικώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε Υγεία και Παιδεία, απαιτώντας ταυτόχρονα  τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο και τα νησιά του Αιγαίου, δυναμώνοντας την δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς.