10 Μαΐ 2018

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου για το σχέδιο «Κλεισθένης»

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ και των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο σχέδιο «Κλεισθένης» κατέθεσε εκ μέρους της παράταξης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου την Δευτέρα 7 Μάη 2018.


Χαρακτήρισε το υπό ψήφιση θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης , συνέχεια του επίσης αντιδραστικού σχεδίου «Καλλικράτης» θυμίζοντας ότι και τότε το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει το λαό για την περικοπή πόρων, την αύξηση της ανταποδοτικότητας , τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις κλπ, ενώ οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι παρατάξεις τους καυγάδιζαν για τα όρια και τις έδρες των δήμων.

Έτσι και σήμερα τόνισε ο καυγάς γίνεται για το εκλογικό σύστημα και την αυτονόητη ισοτιμία της ψήφου, ενώ κρύβονται οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που περιλαμβάνονται, όπως: Η παραπέρα ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και σε άλλους τομείς όπως στη προστασία του πράσινου, η σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης με την επιχειρηματικότητα και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου, οι ρυθμίσεις για επιχειρηματική δραστηριότητα των δήμων και ανάπτυξη πρωτοβουλιών και υποδομών για την διείσδυση μεγαλοεπιχειρηματιών σε τομείς του δήμου, η δυνατότητα εκποίησης ή μακροχρόνιας ληστρικής ενοικίασης δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες, ο ασφυκτικός κρατικός έλεγχος των αποφάσεων των δήμων για να μη ξεφεύγουν από την αντιλαϊκή πολιτική και μια σειρά άλλες διατάξεις.

Το ΚΚΕ , οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση - υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης - Απορρίπτουμε την παλιά και νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας για την πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί αυτό σημαίνει μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού. Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική και έμμεση φορολογία.

Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά δήμους και περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες - πυρκαγιές - σεισμούς, άλλες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα. Ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.

Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο κ.λπ.