29 Μαΐ 2018

Πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Πρόληψης Οστεοπόρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, θα συμμετέχει στο πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Πρόληψης Οστεοπόρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45-50 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό.
Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση είναι :

1. Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση

2. Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.

3. Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης

4. Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα, και

5. Γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

Οι γυναίκες την ημέρα της εξέτασής τους καλό θα είναι να έχουν μαζί τους τυχόν παλαιότερες μετρήσεις

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Το ειδικό μηχάνημα που θα μας αποσταλεί, θα παραμείνει στο Δήμο μας από 29 Μαΐου 2018 έως 05 Ιουνίου 2018.

Οι μετρήσεις θα γίνονται στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας, Οδός Δερβενακίων & Αλέξη Αλέξη 1 – Διοικητήριο, στην πόλη της Σάμου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από επαγγελματίες υγείας του ΝΠΔΔ- Σαμιακή Αρωγή του Δήμου Σάμου και του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος Σάμου – Ίδρυμα ΝΤΑΕΛ, σε συνεργασία και με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σάμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2273353460, 2273353452 & 2273353454, υπεύθυνη κ. Γραμματική Τριτσινιώτου.