16 Μαΐ 2018

Προσλήψεις Δήμου Σάμου - Ενάντια στο μέλλον του τόπου;


Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (8 Μαΐου 2018) θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η επιλογή έξι υδρονομέων άρδευσης, για την περίοδο από 1/6/2018 έως 30/10/2018, για τις αρδευτικές περιοχές που έχουν οριστεί από το συμβούλιο.
Η "Ανατροπή" πλήρως αντίθετη, όπως επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, αλλά και δημόσια με δελτία τύπου της, καταψήφισε την επιλογή αυτή, διότι είναι αδιανόητο να γίνονται προσλήψεις χωρίς νομοθετημένα κριτήρια επιλογής, αλλά βάσει κριτηρίων που οδηγούν σε ένα καθαρά πελατειακό και κομματικό καθεστώς.
Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υποβάλει αίτηση ήταν δεκατρείς, και στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Παπαγεωργίου, ενημέρωσε το σώμα σχετικά με το ποιοι προτείνονται για τις συγκεκριμένες θέσεις, και ψηφίστηκαν από όλους, πλην της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή".
Να σημειωθεί δε, ότι η σχετική εισήγηση του θέματος, όπως και ποιοι είναι οι αιτούντες, δεν είχε σταλεί προς ενημέρωση στους δημοτικούς συμβούλους, όπως προβλέπεται, αλλά διανεμήθηκε κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου.
Κατά την ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, αναφορικά στα κριτήρια επιλογής αυτών των ατόμων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην πολυετή προϋπηρεσία των εν λόγω επιλεγέντων.
Επομένως, τίθενται τα εξής εύλογα ερωτήματα· δεν λαμβάνονται υπόψη άλλα θεσμοθετημένα κριτήρια επιλογής; Η ανεργία, η εξειδίκευση, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, η πολυτεκνία-τριτεκνία; Δηλαδή, ένας νέος που δεν έχει προϋπηρεσία, εξαιτίας αυτών των πελατειακών σχέσεων που εξακολουθούν να διαιωνίζονται, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να προσληφθεί; Οπότε θα πρέπει να παραμείνει άνεργος και να αναγκασθεί να μεταναστεύσει, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι νέοι;