31 Μαΐ 2018

Tελετή βράβευσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο η τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών που διακρίθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, σε μια εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου
Το 2017 συμμετείχαν συνολικά 2.526 πόλεις (110 περισσότερες από το 2016) ενώ από την Ελλάδα συμμετείχαν 87 δήμοι. Ο Δήμος Σάμου βραβεύτηκε στη νέα κατηγορία των Μικρών Πόλεων (πρώτος μετά το ευρωπαϊκό βραβείο στην Ηγουμενίτσα), μετά από την σχετική αξιολόγηση των προτάσεων των υποψηφίων δήμων. Το 2016 η Σάμος ήταν το εθνικό επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και επίσης διακρίθηκε στην τελική ευρωπαϊκή δεκάδα.


"Το βραβείο αντανακλά σε όλη τη Σάμο! Αναδεικνύει περαιτέρω το νησί και συνεισφέρει στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία! Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση για το νησί και τους εθελοντές μας. Χάρη στην ομαδική προσπάθεια, στην συλλογική δουλειά και τον σχεδιασμό, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Συγχαίρω από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν." δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος".