20 Ιουν 2018

Δράση Ενότητα Προοπτική- Ερωτήσεις και εισηγήσεις στο Δημοτικό συμβούλιο 13ης-6-2018


Η παράταξη μας «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων, παρεμβάσεων στα προ ημερησίας θέματα.


Αφού διαβάσαμε τις θέσεις για το μεταναστευτικό (www.samos24.gr/δράση-ενότητα-προοπτική-καμία-νέα-δ/), με αφορμή την  πρόσφατη επιστολή υπουργού ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να φροντίσει να γίνει άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, προκειμένου να συνδράμει η δημοτική αρχή σε θέματα υγιεινής που παραμένουν εκκρεμή από την πολιτεία.

Σαν πρώτο θέμα της συνεδρίασης ζητήσαμε και δέχτηκαν να είναι να διεκδικήσουμε από την πολιτεία τη δημιουργία ενός Πολυδύναμου ιατρείου εντός του χοτσπότ. Κάτι σαν ένα μικρό Κέντρο Υγείας.

Έτσι και οι γιατροί που διορίζονται για το μεταναστευτικό δεν θα αναγκάζονται να εργάζονται εντός νοσοκομείου. Οι τυχόν ασθενείς θα μπορούν να αντιμετωπίζονται άμεσα ειδικά με τη προσθήκη του μικρού ακτινολογικού αλλά και της δυνατότητας διενέργειας αιματολογικών εξετάσεων.  Η πρόταση μας έγινε δεκτή.

Αναμένουμε πλέον τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας κύριο Βαλκαμλή να συγκαλέσει συμβούλιο για τα περαιτέρω.



Ερώτηση υποβάλαμε για άλλη μια φορά για το πότε επιτέλους θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο που αφορά ειδικά την διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη διασφάλιση της ποιότητας αυτών. Ενώ έχει γίνει η σύσταση αρμόδιας επιτροπής εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανάλογες διεργασίες. Υποσχέθηκαν θα ξεκινήσουν άμεσα.