4 Ιουν 2018

Και νέες θετικές εξελίξεις για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Ικαρίας


O Aν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης ενέκρινε τη σκοπιμότητα ανάπτυξης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Ικαρίας και η απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 30/5/2018.


Η συνεργασία του Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη Δημήτρη με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Υγείας Ικαρίας κ. Καρδάση, της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου, των αντίστοιχων ιατρικών υπηρεσιών, του Συλλόγου Νεφροπαθών Ικαρίας, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας,  σε συνδυασμό με την αμέριστη και αποτελεσματική συνδρομή της Διοίκησης του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Ξανθό, τον Αν. Υπουργό κ. Πολάκη, τον Αν. Γενικό Γραμματέα κ. Βαρδαρό, αλλά και τη διοίκηση της  2η ΥΠΕ είναι σημαντική για την ολοκλήρωση του έργου, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η συνολική δαπάνη που εγκρίνεται σε αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 266.293,36 ευρώ και αφορά στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου έργου. Θα εκτελεστεί με την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων από την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 2018 (Εθνικοί Πόροι).

Ένα έργο υψίστης σημασίας  για την Ικαρία που για δεκαετίες έμενε στο επίπεδο των υποσχέσεων, τώρα, σταδιακά και προγραμματισμένα υλοποιείται. Η λειτουργία της μονάδας  αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητας ζωής των ασθενών-νεφροπαθών κατοίκων του νησιού, αλλά και των επισκεπτών της με παρόμοια ζητήματα υγείας, ενισχύοντας την προοπτική του ιατρικού τουρισμού στην Ικαρία. Συνεχίζουμε με πίστη και όραμα για τον τόπο μας.