8 Ιουν 2018

η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Παλαιοκάστρου

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Παλαιοκάστρου. Το Παλαιόκαστρο βρίσκεται διοικητικά πολύ κοντά στο Βαθύ και είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή, με αυξανόμενο πληθυσμό. Με σωστές κινήσεις θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει η σωστή προέκταση της πόλης της Σάμου.




Στο Παλαιόκαστρο ανήκουν οι 4 παραθαλάσσιοι, τουριστικοί οικισμοί, Κέρβελη, Ποσειδώνιο, Κλήμα, Ψιλή Άμμος. Επίσης, στην Ψιλή Άμμο βρίσκεται η Αλυκή, όπου μέχρι το 1965 έβγαζε αλάτι, το καλύτερο αλάτι στην Ελλάδα. Από τότε που εγκαταλείφτηκε, η Αλυκή μετατράπηκε σε υδροβιότοπο, με ευρύτερη οικολογική σημασία.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την συγκεκριμένη κοινότητα, οι οποίες θα συνδράμουν στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, είναι:

1. Ανάδειξη και πλήρης αξιοποίηση των παραθαλάσσιων οικισμών (δημιουργία υποδομών, πλωτές προβλήτες, χώροι στάθμευσης, κάδοι απορριμμάτων, τουαλέτες, αποδυτήρια).

2. Επίλυση προβλήματος στενότητας δρόμου στην είσοδο του χωριού (π.χ. δημιουργία περιφερειακού).

3. Βελτίωση και αξιοποίηση του αγροτικού δρόμου που ξεκινάει από το ξενοδοχείο Σειρήνες (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να ενωθεί η Ψιλή Άμμος με το Κλήμα.

4. Μελέτη επίλυσης προβλημάτων νερού ύδρευσης στους οικισμούς και ποιοτική βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου.

5. Ανάδειξη και αξιοποίηση της προστατευόμενης περιοχής της Αλυκής.