4 Ιουλ 2018

Το νέο ΚΥΤ στη Σάμο θα είναι 1.200 ατόμων

Ανήμερα της Λαϊκής Συνέλευσης στους Μυτιληνιούς σήμερα το απόγευμα, με θεμα την μετεγκατάσταση του κέντρου μεταναστών στην περιοχή ,ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας μίλησε στο Ράδιο Αρμονία και στον Μάνο Στεφανάκη.

Στόχος του υπουργείου είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, και της μεταφοράς των ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στις επιστροφές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι περιμένει απάντηση στην εναλλακτική πρόταση του υπουργείου απο τον δήμο Σάμου για την ίδρυση και η δημιουργία νέου ΚΥΤ  σε άλλο χώρο, ενώ ο υπάρχον χώρος στο Βαθύ θα αποδοθεί την επόμενη ήμερα, μετά την δημιουργία του νέου ΚΥΤ,στον δήμο.

Ο κ. Βίτσας δήλωσε οτι υπάρχουν 3 υποψήφια σημεία στο νησί για την δημιουργία του νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ αυτών και του ανενεργού στρατοπέδου (Π.Β) Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά στους Μυτιληνιούς.

Το νέο κέντρο στη Σάμο εφόσον συμφωνηθεί στο που θα γίνει, θα είναι έτοιμο σε 3-6 μήνες και θα έχει χωρητικότητα 800-1200 ατόμων maximum.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Σάμος έχει στοχοποιηθεί απο τους διακινητές απο την Τουρκία, βλέποντας κανείς και τα περιστατικά που καταγρόφονται το τελευταίο διάστημα στη περιοχή,ενώ εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος οτι υπάρχουν και συνεργάτες απο το νησί, καλώντας τους πολίτες αν έχουν τυχόν πληροφορίες να προσέλθουν στην αστυνομία.

Διαβάστε στο νέο φύλλο του Σαμιακού Βήματος που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 7 Ιουλίου την συνέντευξη που παραχώρησε ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.