5 Ιουλ 2018

4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Σάμο

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οδοντιατρικών Συλλόγων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου) θα διοργανώσουν το 4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Σάμο, στις 6-8 Ιουλίου 2018, στο Doryssa Bay Seaside Resort. Οργανωτής έχει αναλάβει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου.

Μετά από την Αδελφοποίηση των παραπάνω Οδοντιατρικών Συλλόγων, που κάναμε το 2012 και την εκ περιτροπής διοργάνωση του, κάθε 2 (δύο) χρόνια σε όλα τα παραπάνω νησιά, το Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο ολοκληρώνει με επιτυχία το πρώτο κύκλο των εργασιών του στην Σάμο και απλώνει τα φτερά του σε όλο το Αιγαίο, με τη αδελφοποίηση των παραπάνω συλλόγων με τις Κυκλάδες.

Η οργανωτική επιτροπή διοργάνωσε ένα επιστημονικά υψηλό πρόγραμμα με αξιόλογους ομιλητές σε συνδυασμό με πρακτικά σεμινάρια. Παράλληλα οργανώσαμε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα συνωδά μέλη με στόχο να γίνει ένα ελκυστικό συνέδριο με μεγάλη συμμετοχή.

Με την οικονομική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να ανοίξει στους πολίτες την δράση του, διοργανώνοντας πρακτικά Σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή / CPR/AED – BLS/AED, εκπαιδεύοντας πολίτες στο Βαθύ, Πυθαγόρειο και Καρλόβασι.

Έτσι δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στη Σάμο, Πυρήνες Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών (από τον ERC), οι οποίοι θα μπορούν να εκπαιδεύουν όλο τον κόσμο της Σάμου με ελάχιστο κόστος.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, τον Δήμο Σάμου, τον Ιατρικό σύλλογο Σάμου, τον Δ.Ο.Π.ΠΟΝ.Α.Σ, το Επιμελητήριο Σάμου και όλους τους χορηγούς για την αμέριστη συμπαράσταση και την βοήθεια τους, στην διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, η οποία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς αυτές.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου
Εμμανουήλ Μαυρίκης