2 Ιουλ 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για ΦΠΑ και Μεταφορικό Ισοδύναμ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για την διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Η παραπληροφόρηση αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της σημερινής πραγματικότητας. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Σαμιακό λαό ότι η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τη Σάμο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου αλλά και της τοπικής κοινωνία συνολικά και η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο για όλα τα νησιά του νομού (Σάμο, Ικαρία , Φούρνοι) είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολίτικης της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπίες αλλά και να απαλείψει αδικίες, μέσα σε ένα στενό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, όπου αναγκάστηκε η χώρα να εφαρμόσει, εξαιτίας της χρεωκοπίας της από το 2010, μια χρεοκοπία για την οποία είναι υπεύθυνες αποκλειστικά και μόνο οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τέλος να διευκρινίσουμε ότι κανένα οικονομικό μέτρο δεν σχετίζεται με το προσφυγικό ζήτημα, κάθε προσπάθεια συσχέτισης βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας.