23 Ιουλ 2018

Επισκέψεις σε παραγωγούς του πρωτογενή τομέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευμένος από στελέχη της ΔΑΟΚ της ΠΕ Σάμου, συνέχισε τις επισκέψεις του σε παραγωγούς του πρωτογενή τομέα.
Συγκεκριμένα. επισκέφτηκε τον ενταγμένο στο πρόγραμμα νέων αγροτών και μελισσοκόμο Παρασκευά Διολέτη στην περιοχή Πλατανάκια και τον Στέλιο Μιχάλαινα στην περιοχή Αγίου Κωσταντίνου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αμπελοκαλλιεργητές στο νησί μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά «Συνεχίζοντας τις επισκέψεις μας είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε 2 συμπατριώτες μας που με όρεξη αλλά και όραμα προοδεύουν. Στο πρόσωπο αυτών των δύο ανθρώπων, αλλά και δεκάδων άλλων, βλέπουμε όλους αυτούς τους παραγωγούς που δεν το βάζουν κάτω, που παλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και φέρνουν αποτέλεσμα. Ο τόπος μας είναι προικισμένος και έχει μεγάλες δυνατότητες.

 Προσπαθούμε να είμαστε με κάθε δυνατότητα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Σε λίγες μέρες στην πόλη της Σάμου στο πλαίσιο της δράσης που οργανώνουμε 40 παραγωγοί με περηφάνια θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους για ένα τριήμερο.

 Ένα τριήμερο, όπου θα παρουσιαστεί το Σαμιώτικο πρωινό και η προσπάθεια καθιέρωσης του και θα ξεκινήσει με τη γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς που με τη βοήθεια πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας θα αναβιώσουμε τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης, θα πατήσουμε σταφύλια σε ένα μεγάλο πατητήρι που θα στηθεί, με τη συμμετοχή και των επισκεπτών μας, αλλά θα οργανώσουμε και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις».