4 Ιουλ 2018

Συνάντηση του Βουλευτή Σάμου με τον πρόεδρο της κοινότητας Μυτιληνιών

Τη Δευτέρα 3-7-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Ελευθερόγλου, τον αντιπρόεδρο κ. Αξιώτη  και τον Αντιδήμαρχο Σάμου  κ. Βαλκαμλή. Με δεδομένη τη θέση του Υπουργού, κανένα νέο κέντρο Υποδοχής στα νησιά,   έγινε ενδελεχής και ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε όλα
τα  ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα. Στην κατεύθυνση συνεννόησης που υπήρξε κατά την συνάντηση, αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι συγκεκριμένες θεσμικές κινήσεις και συναντήσεις εργασίας με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου, ώστε να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις και  να προταθούν,  με γνώμονα την κοινωνική ειρήνη, την πρόοδο του νησιού και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς πισωγυρίσματα και χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και λαϊκισμού.
Δεν πρέπει να  βλαφτεί το νησί στους κρίσιμους παραγωγικούς τομείς, ούτε  και η εικόνα του, την οποία οι εργατικοί σαμιώτες με τόσο κόπο οικοδομούν.
Βρισκόμαστε στο μέσο μιας εξαιρετικής  τουριστικής περιόδου ενώ έχουμε πλέον ένα ευνοϊκό καθεστώς, το οποίο δημιουργείται: 1) από τις συνεχείς χρηματοδοτήσεις πλήθους έργων από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τα ΕΣΠΑ, 2) από τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στη Σάμο, 3) από τη θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και 4) την τεράστια χρηματοδοτική ενίσχυση των 660 εκατομμυρίων στην περιφέρεια του Β. Αιγαίου. Μέτρα και δράσεις δηλαδή  που ευνοούν τις εμπορικές συναλλαγές, τις μετακινήσεις των κατοίκων του νησιού, τις υποδομές και την αναθέρμανση της οικονομίας του τόπου μας.
Ας αναρωτηθούμε όλοι αν θέλουμε να πάει μπροστά το νησί μας ή αν θα μείνουμε τελευταίοι στη νέα φάση ανόδου που δρομολογείται για την Ελλάδα και το ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο