27 Αυγ 2018

Τελετή λήξης Aegean Regatta 2018 στη Σάμο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2018, η οποία ξεκίνησε απο τη Σκύρο και ακολουθούσε την διαδρομή (Βολισσός) Χίου – Χίος – Βαθύ Σάμου – Πυθαγόρειο Σάμου.

Τα σκάφη που συμμετείχαν στη Ρεγκάτα του Αιγαίου ολοκλήρωσαν τους αγώνες το πρωί του Σαββάτου 25 Αυγούστου, στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Διοργανωτές ήταν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι ναυτικές διαδρομές των σκαφών της Regatta στην περιοχή της Σάμου συνέπεσαν με τη διοργάνωση των “Γιορτών Κρασιού” που πραγματοποιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου , προσδίδοντας ένα εορταστικό χαρακτήρα σε αυτές.

H αυλαία της Aegean Regatta έπεσε με την Τελετή Λήξης που έγινε στο Βαθύ, ενώ ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε όσους στήριξαν και βοήθησαν στην διοργάνωση αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα που έχει για την Σάμο η διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων.
Στη τελετή λήξης παρέστη και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από στελέχη του κινήματος, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε σε Αγαθονήσι, Λειψούς και Σάμο.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης,κήρυξε την λήξη των αγώνων, και ακολούθησε η απονομή των επάθλων, ευχαριστώντας θερμά τους Σαμιώτες και δίνοντας συγχαρητήρια στους εξαίρετους ναυταθλητές της Aegean Regatta. Ο Γενικός ανακοίνωσε οτι η Aegean Regatta 2019 θα πραγματοποιηθεί στα Ψαρά και στις Οινούσσες με τελικό προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης. Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.
Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου.