3 Αυγ 2018

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δ.Σ Σάμου

Προτάσεις άμεσων μέτρων για την πυροπροστασία, τώρα, πριν είναι αργά , κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη –για την οποία δεσμεύτηκε ο δήμαρχος- των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθεί η πραγματική εικόνα της κατάστασης , να επισημανθούν ελλείψεις και να παρθούν άμεσα μέτρα.


Ωστόσο η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε δέσμη μέτρων που πρέπει άμεσα να παρθούν, όπως:
  1. Να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση η βελτίωση βατότητας του αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου.
  2. Να ενισχυθεί η Πυροσβεστική με προσωπικό και να ελεγχθεί – αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των οχημάτων.
  3. Να χορηγηθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών και των εθελοντών πυροσβεστών.
  4. Να μελετήσει άμεσα η δασική υπηρεσία τις ανάγκες καθαρισμού του περιαστικού πρασίνου που ιδιαίτερα στα χωριά έχει κυριολεκτικά εισβάλλει μέσα στους οικισμούς καθιστώντας τους ευάλωτους.
  5. Να προχωρήσει ο δήμος στους καθαρισμούς οικοπέδων, ρεμάτων και άλλων χώρων από ξηρονομή και χαμηλή βλάστηση για να αποφευχθεί μετάδοση  τυχόν φωτιάς.
  6. Να ελεγχθούν οι κρουνοί και οι πηγές υδροληψίας , οι μάνικες και τα άλλα μέσα προστασίας των οικισμών. Να συμπληρωθούν οι ελλείψεις.
  7. Να ενημερωθεί τις επόμενες μέρες ο πληθυσμός για τα σχέδια εκκένωσης των οικισμών, τους σταθμούς συγκέντρωσης, τους δρόμους διαφυγής , τις πρώτες βοήθειες κλπ.
  8. Να γίνει άσκηση πολιτικής προστασίας σαν να επρόκειτο για πραγματικές συνθήκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν εξέφρασε απλά την οδύνη της για την εκατόμβη των νεκρών στην Ανατολική Αττική ,όπως έκαναν οι άλλες παρατάξεις, αλλά την οργή και την αγανάκτησή της για την ανύπαρκτη προστασία και την απουσία ουσιαστικά μέτρων πυροπροστασίας που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Η τραγική αυτή εμπειρία, πρέπει να μας παραδειγματίσει ως προς το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας , επισήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.


Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
 ΚΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Την έντονη διαμαρτυρία- καταγγελία για τις φραστικές επιθέσεις και την απόπειρα προπηλακισμού των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης από ορισμένους τραμπούκους εθνικιστές – ρατσιστές στη Λαϊκή συνέλευση στους Μυτιληνιούς,, αλλά και για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Πυθαγορείου εναντίον μέλους του ΚΚΕ για ασήμαντη αφορμή, κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητώντας από το δήμαρχο και όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση.
Τελικά ο μεν δήμαρχος δήλωσε γενικά ότι είναι αντίθετος σε κάθε ακραία συμπεριφορά, η παράταξη «Δράση- Ενότητα-Προοπτική»(Μηλίγγος), καταδίκασε αυτές τις ενέργειες , ενώ οι άλλες τρείς παρατάξεις (Χατζηχριστοδούλου, Σίμος, Κοζώνης), απέφυγαν να πάρουν θέση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι  η στάση σιωπής ή ίσων αποστάσεων σε τέτοια ζητήματα δίνουν «αέρα στα πανιά» της αυθαιρεσίας και των τραμπούκικων επιθέσεων ενάντια σε λαϊκούς αγωνιστές, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση στοχεύουν τον ίδιο το λαό και τις διεκδικήσεις  του..
Ολόκληρη η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η παρακάτω:

«Στις 4 Ιούλη έγινε η Λαϊκή Συνέλευση Μυτιληνιών με θέμα την κυβερνητική απόφαση  να λειτουργήσει νέο ΚΥΤ και φυλακή παραβατικών στο στρατόπεδο Μοσχονά της περιοχής.
Τη Συνέλευση καλούσε το Τοπικό Συμβούλιο και ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ ο οποίος προήδρευσε και της Συνέλευσης.
Κατά τη διάρκειά της, τόσο στην τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και της Επιτροπής Ειρήνης, τοποθετήσεις οι οποίες δήλωναν σαφώς την αντίθεση στο νέο και σε όλα τα χοτσποτ στο νησί, αλλά αναδείκνυαν τους πραγματικούς υπεύθυνους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και δήλωναν την αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ορισμένοι τραμπούκοι που επιδίδονται στην πατριδοκαπηλία και στις εθνικιστικές - ρατσιστικές κορώνες, κινήθηκαν εναντίον των ομιλητών γιουχαίζοντας, επιχειρώντας να πετάξουν αντικείμενα και να χειροδικήσουν. Στον ομιλητή δε της Επιτροπής Ειρήνης άρπαξαν τελικά το μικρόφωνο από τα χέρια. Για όλα αυτά είναι αδιάψευστα τα πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.
Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς μια παρέμβαση προστασίας των ομιλητών από τους διευθύνοντες της Συνέλευσης και από τον ίδιο το δήμαρχο, κάτι τέτοιο δεν έγινε . Ούτε καν μια έκκληση να σταματήσουν τις ασχήμιες. Αντίθετα προέτρεπαν εμάς να σταματήσουμε να μιλάμε………… για να μην προκαλούμε!!!

Όμως τα γεγονότα είχαν και συνέχεια. Μερικές μέρες αργότερα μια δημότης κάτοικος Πυθαγορείου, μέλος του ΚΚΕ,  που στη συνέλευση Μυτιληνιών  είχε επιτιμήσει έναν από τους τραμπούκους που μας έβριζαν και τον απέτρεψε να μας πετάξει ένα μπουκάλι νερό, έπεσε θύμα εκφοβισμού για τη στάση της, με την απειλή ότι «θα το πληρώσει ακριβά».
Και μόλις προχθές στις 25 Ιούλη η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου ο οποίος αυθαίρετα κατέστρεψε την κεραία τηλεόρασης που είχε σε τοίχο του σπιτιού της με την δικαιολογία ότι εμπόδιζε την κυκλοφορία.
Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της και στην πρότασή της να ζητηθεί η γνωμάτευση της Τροχαίας, της απάντησε «εγώ είμαι δημοτική αρχή και κάνω ότι θέλω».
Όταν η δημότης κάλεσε την αστυνομία και ο αντιδήμαρχος ανέβηκε στο μηχανάκι και πήγε να διαφύγει,(προφανώς γιατί βαρύνεται και με προηγούμενες χειροδικίες σε βάρος δημοτών), προσπάθησε να τον εμποδίσει μπαίνοντας μπροστά και κρατώντας το τιμόνι.
Τότε ο κ. αντιδήμαρχος φώναξε σε βοήθεια, διερχόμενο δημότη και τον παπά του Πυθαγορείου, οι οποίοι την έπιασαν από τα χέρια και την κρατούσαν σφικτά έως ότου ο πρώτος εξαφανιστεί.
Έτσι μετά τον παπά του Παγώνδα και τον εμπρηστικό ρατσιστικό του λόγο στους Μυτιληνιούς που αποδοκίμασε και η Μητρόπολη, έχουμε τώρα και τον παπά του Πυθαγορείου σε ρόλο «σωματοφύλακα» του αντιδημάρχου και προσωρινό «δεσμοφύλακα» του θύματος της αυθαιρεσίας.
Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν στοχοποίηση όσων εκφράζουν αντίθετη γνώμη, όσων υπερασπίζονται θαρρετά  την άποψή τους.

κύριε δήμαρχε, η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταγγέλλει  όλα αυτά που συμβαίνουν με την ανοχή της παράταξής σας και της Νέας Δημοκρατίας.
 Σας απευθύνουμε ευθέως την ερώτηση:
  • Είστε σύμφωνος με τέτοιες ενέργειες όπως ορισμένων στη Λαϊκή  Συνέλευση  Μυτιληνιών και του αντιδημάρχου;
  • Τι προτίθεστε να κάνετε ως στοιχειώδη ένδειξη αποδοκιμασίας τέτοιων πράξεων;

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο και τις παρατάξεις να πάρουν θέση

Καλούμε ακόμη μια φορά το λαό και τη νεολαία της Σάμου, να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να απομονώσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς οι οποίοι καπηλεύονται τον πατριωτισμό και προβάλλουν το μίσος για τους άλλους λαούς ως λύση για τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.
Τέλος κ. δήμαρχε και επι της ουσίας γύρω από την οποία κάποιοι βγήκαν στα χαρακώματα εναντίον μας:
Εμείς λέμε ακόμη μια φορά . Κατάργηση των χοτσποτ στα νησιά.  Πολύ περισσότερο όχι σε οποιοδήποτε νέο ΚΥΤ.
Απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων μεταναστών. Όλες οι διαδικασίες ασύλου κλπ σε ΚΥΤ στην ηπειρωτική χώρα.
Αποζημιώσεις στους πληγέντες από την υπερσυσσώρευση προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή της πόλης.

Εσείς είστε  ως παράταξη κατά της δημιουργίας νέου χοτσποτ ή έχετε μπει σε διάλογο με την κυβέρνηση για την τοποθεσία που θα κατασκευαστεί;»


ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΥΟ ΟΙΚΙΣΜΩΝ
ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υδροδοτηθούν άμεσα δύο οικισμοί στην περιοχή Καρλοβάσου , μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Πρόκειται για τον οικισμό στη περιοχή μεταξύ «Πατηνιώτες» και Αγία Παρασκευή στην έξοδο του Καρλοβάσου προς Μαραθόκαμπο και τον οικισμό Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων.