7 Αυγ 2018

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 194η επέτειος της Ναυμαχίας της Μυκάλης με τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου.






Το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου τελέστηκε ο εσπερινός  στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου με προσκεκλημένους  τον Μητροπολίτη  Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, και τον Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  στο λιμάνι του Πυθαγορείου,  με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του «ΒΑΘΥΛΛΟΥ- Αντώνη Γεροχριστοδούλου».






Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης και το κάψιμο της τουρκικής ναυαρχίδας.
Το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου τελέσθηκε δοξολογία και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Λυκούργου Λογοθέτη, αρχηγού της Ελληνικής επανάστασης, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του νησιού.





Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη  φόρα  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.











Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρουσίαση ελληνικών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκούργος» στην πλατεία «Ειρήνης» Πυθαγορείου.















Το βράδυ της Δευτέρας  της 6ης  Αυγούστου οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται  στις 20:30  με το 'Αντάμωμα» των χορευτικών συγκροτημάτων της Σάμου στην κεντρική οδό Πυθαγορείου.