2 Αυγ 2018

Ο Δήμαρχος Σάμου για τις εξελίξεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Στο ραδιόφωνο του «ΑΡΜΟΝΙΑ» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλοςδυο ημέρες μετά το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο που εκτός ημερησίας διάταξης, υπήρξε πρόταση του δημάρχου Σάμου, να γίνει ο ίδιος μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να υποβάλλει ο κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης την παραίτηση του από το αξίωμα του προέδρου.

Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη, ο δήμαρχος Σάμου υποστήριξε ότι οι παραιτήσεις του κ. Βασίλη Πανουράκη και του κ. Τάσου Νικολαΐδη σε συνδυασμό με το κενό που άφησε ο αείμνηστος αντιδήμαρχος Ανδρέας Βασιλάκης δημιουργούσε ένα θεσμικό θέμα, όσον αφορά τη συνολική πορεία του Λιμενικού ταμείου.

Η απόφαση του δημάρχου Σάμου να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου έχει σχέση με τρία πράγματα, όπως ανέφερε :

• Ο σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, δηλαδή ποια έργα μπορούν να ενταχθούν μέχρι το 2022.

• Τα έργα που θα ενταχθούν δεν θα πρέπει να είναι φαραωνικά τα οποία άπλα και μόνο θα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θα φορτώνουν με τεράστιο διοικητικό βάρος και υποχρεώσεις

• Η σκληρή διαπραγμάτευση της ΚΕΔΕ που γίνεται με την κεντρική πολιτεία, για την τύχη των Λιμενικών ταμείων, αφού υπάρχει η σκέψη οι πόροι των Λιμενικών ταμείων να έρθουν στο κράτος, όπως και τα αποθεματικά τους.Στην ερώτηση του Μάνου Στεφανάκη σχετικά με το αν η απόφασή του να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο σηματοδοτεί αυτομάτως και την ανάληψη της προεδρίας του ταμείου, ο κ Αγγελόπουλος σημείωσε : «Η αναδιάρθρωση του Συμβουλίου είναι προφανές ότι φέρνει την ανάληψη της προεδρίας από το Δήμαρχο ,αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο».

Τέλος ,για τους κραδασμούς που υπάρχουν στο συνδυασμό «Η Σάμος Μπροστά», ο δήμαρχος Σάμου, υποστήριξε ότι δεν είναι της άποψης να υπάρχουν πολύ κλειστές ομάδες που ακολουθούν τυφλά τον επικεφαλής .

Ο ίδιος, όπως είπε, έχει δώσει ελευθερία κινήσεων σε όλους τους αντιδημάρχους και προέδρους των νομικών προσώπων, για να μπορούν να δημιουργήσουν έργο. Καταλήγοντας ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί.