3 Αυγ 2018

H "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Μύλων

Την Τρίτη 31 Ιουλίου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Μύλων, ένα από τα πρώτα χωριά της Σάμου, χτισμένο στην αρχή της επανακατοίκησής της, και ως εκ τούτου η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού για 50 περίπου χρόνια (1550-1600).

Οι Μύλοι συνδέονται με διάφορα στοιχεία πολιτισμού και ιστορίας, που συναντώνται στην ευρύτερη περιοχή, δυστυχώς όμως παραμένουν αναξιοποίητα. Ο ποταμός Ίμβρασος, οι παλιοί νερόμυλοι, ο τάφος των Μυκηναϊκών χρόνων, η ελιά της Εύας, το Δωδεκάπορτο, το Σπήλαιο της Νεροτρουβιάς και πολλά άλλα.
Κατά την συζήτηση με τους κατοίκους, αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα αναφορικά με τους άξονες της ορθολογικής διοίκησης του δήμου, που υποστηρίζει η "Ανατροπή". Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στα παραπάνω με πολλά παραδείγματα και απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για το συγκεκριμένο χωριό, οι οποίες θα βοηθήσουν την ανάπτυξή του, είναι οι εξής:

1. Βελτίωση και αξιοποίηση του κεντρικού αγροτικού δρόμου που ενώνει τους Μύλους με την Χώρα, μέσω Δενδριάδων (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση).
2. Διαμόρφωση και αξιοποίηση του προαύλιου χώρου του σχολείου και του ευρύτερου χώρου της κοινότητας, με ταυτόχρονη ανάδειξη του τάφου των Μυκηναϊκών χρόνων.
3. Ανάδειξη της ελιάς της Εύας (αγορά ιδιοκτησιακού χώρου, διαμόρφωση – αξιοποίηση μονοπατιού).
4. Μελέτη δημιουργίας χώρου επισκεψιμότητας και αξιοποίησης του Σπηλαίου της Νεροτρουβιάς.