27 Σεπ 2018

Δήμαρχος Σάμου: Να φύγουν άμεσα τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες

Tην άμεση αναχώρηση τουλάχιστον 2.000 προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο ζητεί ο δήμαρχος Σάμου, σε σημερινή επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, επικαλούμενος τα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ακραία και επικίνδυνη.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολίτικης.

Κύριε Υπουργέ,

Μετά την έναρξη της αποσυμφόρησης του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου κατεπείγουσα είναι η ανάγκη αποσυμφόρησης και του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου. Η κατάσταση κρίνεται πλέον ακραία και επικίνδυνη. Τα έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, επιβάλλουν την άμεση αναχώρηση τουλάχιστον 2000 προσφύγων/μεταναστών από τη Σάμο. Ειδικότερα για όσους ζουν σε σκηνές, εξαιτίας της ύπαρξης ρέματος στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους στην εν λόγω περιοχή (ιδιαίτερα επικλινές) ο κίνδυνος είναι τόσο άμεσος που φτάνει μέχρι την πιθανή απώλεια ζωής.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι αναφορές στα χρονοδιαγράμματα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται ήδη την εβδομάδα αυτή που διανύουμε.