14 Σεπ 2018

Η “Ανατροπή” στον Πλάτανο

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Πλατάνου, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου. Στην πλατεία του χωριού, συναντάει κανείς τα αιωνόβια πλατάνια, καθώς και τη βρύση, η οποία χτίστηκε το 1600 και ανακαινίσθηκε το 1837, όπως μαρτυρούν οι επιγραφές που βρίσκονται στην εντοιχισμένη πλάκα της πρόσοψής της.

Στον Πλάτανο, ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για διάφορα θέματα. Αναλύθηκαν διεξοδικά οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με την “Ανατροπή”. Επίσης, έγινε αναφορά στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά ζητήματα, τα οποία έχουν ήδη μελετηθεί.

Με αφορμή την κακή συντήρηση των δρόμων -χωμάτινων, τσιμεντοστρωμένων, ασφαλτοστρωμένων– αλλά και την ανυπαρξία βασικών προϋποθέσεων, ώστε να διευκολύνονται οι διερχόμενοι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, έθιξε το ζήτημα αυτό.

Για το χωριό του Πλατάνου, η δημιουργία προσπελάσιμων δρόμων είναι καίριας σημασίας και αίτημα πολλών χρόνων. Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, σχετικά με αυτό το θέμα, είναι οι εξής:

Αποπεράτωση παρακαμπτήριου δρόμου (διαμόρφωση δρόμου, επίλυση βατότητας, δημιουργία τοιχίων, ασφαλτόστρωση).

Βελτίωση περιφερειακού δρόμου (διάνοιξη όπου χρειάζεται, ασφαλτόστρωση).

Συντηρήσεις-ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών δρόμων περιμετρικά του χωριού.

Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από τα Ρύκια μέχρι την διασταύρωση με την περιφερειακή οδό Α.Θεωδώρων-Μαραθοκάμπου (διάνοιξη όπου χρειάζεται, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση).