5 Σεπ 2018

Αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen στη Σάμο

Αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen θα πραγματοποιήσει, για δεύτερη φορά, επίσκεψη στο Δήμο Σάμου από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Dr. Bernd Vöhringer, που είναι ο επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Στην αποστολή θα μετέχουν ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Horst Thome, Dr. Dorothee Kadauke, κα. Birgit Wahland –Braun και κ. Tobias Bacherle, ο δημοσιογράφος κ. Peter Bausch και ο κ. Julian Schahl, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Στη διάρκεια της παραμονής της στο νησί η γερμανική αντιπροσωπεία θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο την διερεύνηση πιθανών συνεργασιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την εκπαίδευση αλλά και την επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα θα μετέχουν σε συναντήσεις με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δ.Σ. του ΕΟΣ Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, ενώ θα επισκεφθούν και τοπικούς παραγωγούς. Επίσης η γερμανική αποστολή θα επισκεφθεί σημεία τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο πόλεως Σάμου, η Εκκλησία Αγ. Νικολάου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, το Ηραίον και το Ευπαλίνειο Όρυγμα.

Στην διάρκεια των προγραμματισμένων συσκέψεων με εκπροσώπους του Δήμου Σάμου και υπηρεσιακούς παράγοντες θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα βήματα για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, ενόψει της 35ης διάσκεψης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής αντιπροσωπείας. Ακόμη η σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον πολιτιστικό τομέα, η ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα του διοικητικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης A΄βαθμού κ.ά.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου των δύο Δημάρχων στο Δημοτικό Μέγαρο Σάμου με θέμα τη σημασία του προγράμματος αδελφοποίησης της Ε.Ε. και την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Δήμων.