22 Οκτ 2018

η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Βουρλιωτών

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Βουρλιωτών. Στην κοινότητα αυτή ανήκουν τα Αυλάκια, ο Κάμπος και το μοναστήρι της Παναγίας του Βροντά, το οποίο θεωρείται το παλαιότερο μοναστήρι της Σάμου, χτισμένο στις αρχές του εποικισμού του νησιού.


Κατά την επίσκεψη, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση, σχετική με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που παρατηρούνται στα χωριά της Σάμου. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε τα ζητήματα αυτά και ενημέρωσε για τις προτάσεις που έχει η “Ανατροπή”.
Σημαντικά ζητήματα που παρατηρούνται στην περιοχή των Βουρλιωτών και έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών·  νερό ύδρευσης, άρδευσης και θέματα πολιτικής προστασίας, και ανήκουν στις προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για την συγκεκριμένη περιοχή, είναι τα εξής:
1.      Επίλυση προβλήματος επάρκειας νερού ύδρευσης (νέες μαστεύσεις, καθαρισμός, έλεγχος και αντικατάσταση δικτύου, νέες δεξαμενές).
2.      Διάνοιξη δρόμου πάνω από το χωριό, από χώρο στάθμευσης-εστιατόριο “Βάκχος” μέχρι την δεξαμενή, για λόγους πυροπροστασίας και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
3.      Επίλυση προβλημάτων επάρκειας και τροφοδοσίας νερού άρδευσης και πλήρη αξιοποίηση του αρδευτικού δικτύου, από Πνακά προς τον Κάμπο.